Hoppa till innehåll

Nya Honda CR-V 2013 – första intrycken

14 september, 2012

Givetvis har vi sett en hel del ströbilder på nya CR-V under ganska lång tid men nu är väl i stort sett all info ute – riktiga journalister har till och med fått provköra den – således dags för lite kommentarer från en som äger en modell av den numer ”gamla” karossen, en stackare som riskerar att värdeminskningen tilltar eftersom modellen tar ett stort kliv framåt på alla sätt och vis… Min CR-V (2007:a) är förvisso gammal redan och den faceliftades 2010/2011 (då jag också familjebilstestade den) men den uppgraderingen gick ju nästan inte att se med blotta ögat.

En besvikelse är att nya Honda CR-V inte kommer med sju säten vad jag fattat, hade de inte kunna klura till det och klämt in två nödsäten så hade ju saken varit biff, jag skulle skriva på för en 2013 på en gång. En annan stötesten har varit att främre passagerarkudden inte gått att stänga av – det borde funka på nya modellen men jag har inte faktakollat det än. På säkerhetsområdet får vi hoppas att nya CR-V lyfter sig från sina 4 EuroNcap stjärnor till 5 i den nya tuffare skalan.

Designmässigt så är väl fronten en ganska logisk Hondaifiering av rådande trend, baken däremot kommer jag nog att måsta vänja mig vid lite – det är svårt att sätta fingret på det men den känns lite oväntad och överdimensionerad men samtidigt är den inte over the top heller – får suga på bakdelskaramellen ett tag (usch, det lät inge vidare)…

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: